Logo Equive
Welkom
Mogelijkheden
Tarieven
Maaike Hemminga
Contact
Voorwaarden
 
 
Paardrijlesprive.nl is een website van
Equive
 
 
Copyright © 2014
Colofon
      Contact
Mail: info@paardrijlesprive.nl
Tel.: 06-29.83.02.36

KvK: 59.25.95.31
Equive.nl

Maaike Hemminga


Sinds Maaike op haar 8e voor het eerst op rijles mocht, heeft ze altijd een warme belangstelling gehad voor deze dieren. Toch koos ze in eerste instantie voor de bredere opleiding dierverzorging. Maar de paarden lieten haar ook tijdens deze opleiding niet los. Ze liep stages bij verschillende bedrijven, waaronder maneges. Daarnaast deed ze internationale ervaring op met onder meer racepaarden, andere manieren van rijden en met een andere benadering van de paardensport.
 
Na de opleiding dierverzorging ging ze aan het werk bij onder andere een dierenwinkel en later een kinderboerderij. Daarnaast volgde zij steeds opleidingen in de paardensport en gaf ook paardrijlessen aan mensen die daar belangstelling voor hadden. De opleiding gedragstherapie paarden zorgt er voor dat zij mensen nog beter kan helpen met hun paard.

Maaike vindt dat mensen niet alleen moeten weten hoe ze een rondje moeten rijden op hun paard, maar wil ze vooral ook informeren over de omgang met paarden. Waarom doen we het zo en wat vinden we daar van? In de les worden oefeningen behandeld waarbij de nadruk ligt op recht-richten, voorwaarts-neerwaarts en een soepel gaand paard. Ruiters leren een onafhankelijke zit te hebben waarbij geen kunstgrepen worden toegepast om het paard maar in model te kneden. Ook de basisverzorging kan aan bod komen.
Twee paarden - www.paardrijlesprive.nl


Als gedragstherapeute merkt ze regelmatig dat paardengedrag nog wel eens voor problemen kan zorgen. Zij probeert mensen dan zo goed mogelijk uit te leggen waar het mis is gegaan. Ze weet dat niet iedereen dezelfde mogelijkheden heeft, maar probeert de situatie voor paard en mens zo optimaal mogelijk te maken. Ze is geen voorstander van een bepaalde methode, maar past die methode toe die aansluit bij de mogelijkheden van het paard en zijn eigenaar.

Maaike gelooft in studie. Naast het feit dat ze een gediplomeerd ORUN instructeur is, is ze ook een NHI-instructeur en is ze opgeleid bij de Tinley hogeschool voor gedragstherapie.  Ze probeert elk jaar een aantal cursussen op haar gebied te volgen. Bovendien zorgt ze dat ze op de hoogte is van zoveel mogelijk onderzoeken op haar vakgebied. Verder onderhoudt ze contacten met andere specialisten in haar vakgebied, waarmee ze ook informatie uitwisselt.